Let op, dit artikel is meer dan een jaar geleden gepubliceerd. Het kan zijn dat de inhoud van dit artikel niet meer accuraat is.

Waarom slimme ondernemers hun boekhouding online doen

Steeds meer grote en kleine ondernemers gaan online boekhouden. Voor veel ondernemers is boekhouden vaak geen favoriete bezigheid. Omdat een succesvolle onderneming echter niet zonder een juiste en accurate boekhouding kan en dit heel goed online kan geven wij je daarom een aantal handige tips hoe ook jij zo eenvoudig mogelijk je administratie kunt digitaliseren.

Direct inscannen

De boekhouding van je bedrijf kan dankzij online boekhouden volledig digitaal. Diverse aanbieders van online boekhoudsoftware maken het mogelijk om bonnen en facturen direct in te lezen. Als ondernemer hoef je daardoor niet langer alle gegevens handmatig in te voeren; het maken en versturen van een foto van inkoopfacturen en -bonnen en de software doet de rest.

Door bijvoorbeeld met je smartphone of tablet bonnen en facturen in te scannen, worden deze vervolgens via de mobiele app automatisch ingediend en op één centrale plek veilig in de cloud opgeslagen.

Denk er bij het inscannen van je administratieve documenten wel aan dat deze voldoen aan de voorwaarden van de Belastingdienst. Zorg er bijvoorbeeld voor dat op de foto of scan alle gegevens duidelijk zichtbaar zijn.

Digitaal factureren

Ook het facturatieproces wordt dankzij online boekhouden sterk vereenvoudigd. Digitaal factureren is gemakkelijk en snel. Zo hoef je niet meer een factuur uit te printen om deze vervolgens in een envelop op de post te doen, maar wordt de factuur met één druk op de knop direct naar de klant verstuurd.

Bankkoppeling

Een bijkomend voordeel, in combinatie met een bankkoppeling, van het digitaal factureren is dat je online direct inzicht hebt welke facturen er nog open staan. Hierdoor weet je aan wie wanneer een herinnering voor een openstaande factuur verstuurd moet worden.

Boekhouding online uitbesteden

Wanneer je het voor jezelf nog eenvoudiger wilt maken, kun je er ook voor kiezen om je complete boekhouding over te laten aan een online boekhouder. De boekhouding staat hierbij volledig in de cloud. Op deze manier:

Wil je ook online boekhouden?

Wij bieden diverse kanalen om je administratie digitaal aan te leveren. Dit is vaak veel sneller en scheelt veel werk, terwijl wij nog efficiënter ons werk kunnen doen, zeker omdat we tevens voor iedere specifieke situatie op de hoogte zijn van alle fiscale kansen.

Admiprofs werkt voor deze ‘online administraties’ dan ook volledig online en is Exact gecertificeerd. Bekijk eens ons all- in pakket of maak een vrijblijvende afspraak om samen te kijken hoe wij je kunnen helpen.

Contact

De laatste 2 jaar heeft het Financieel Dagblad ons verkozen tot één van de snelst groeiende in de categorie Klein. Daar zijn wij natuurlijk trots op!