Let op, dit artikel is meer dan een jaar geleden gepubliceerd. Het kan zijn dat de inhoud van dit artikel niet meer accuraat is.

Verstuur uw factuur op tijd!

Een btw-factuur moet aan veel eisen voldoen. Niet alleen is belangrijk dat alle gegevens erop staan, de factuur moet ook op tijd worden verstuurd.

Groot aantal eisen

De belastingwet stelt een groot aantal eisen aan de btw-factuur. Dat begint met wat er op moet staan, zoals de NAW-gegevens van leverancier en afnemer, datum van uitreiking en het btw-identificatienummer (ook van de afnemer bij een btw-verlegd of intracommunautaire levering).

Tijdstip van uitreiking

Daarnaast is ook het tijdstip waarop de factuur wordt uitgereikt van belang. Dat is ten laatste de 15de van de maand volgend op de maand waarin de dienst is verricht of de goederen zijn geleverd.

Flinke boete voor te laat factureren

De belastingdienst controleert nadrukkelijk op een correcte en tijdige facturering. De boete per onjuiste factuur kan oplopen tot maximaal € 4.920.

Contact

De laatste 2 jaar heeft het Financieel Dagblad ons verkozen tot één van de snelst groeiende in de categorie Klein. Daar zijn wij natuurlijk trots op!