Let op, dit artikel is meer dan een jaar geleden gepubliceerd. Het kan zijn dat de inhoud van dit artikel niet meer accuraat is.

Administratie uitbesteden geeft ondernemer vrijheid

Je bent een eigen bedrijf gestart omdat je passie hebt voor datgene wat je het allerliefste doet. Auto’s repareren, schilderen, organisatie-verandermanagement of misschien is jouw passie wel zangles geven. Toch kom je er als ondernemer snel achter dat er veel komt kijken bij het ondernemerschap. Dit bestaat namelijk ook uit onderdelen die wellicht minder goed bij je zullen passen. Een onderdeel dat bij veel ondernemers niet goed past, is het (correct) voeren van de administratie. Toch is het zelf doen van de administratie verleidelijk; het lijkt eenvoudig en met zelf doen kun je veel kosten besparen. Toch lopen veel ondernemers uiteindelijk vast door dit zelf te doen. Het kost ze te veel tijd en ze hebben niet genoeg kennis om de administratie goed bij te houden. Door als ondernemer te doen waar je goed in bent, blijf je plezier houden in het ondernemerschap. En dat straal je dan ook uit bij je klanten, waardoor je meer opdrachten binnen zult binnenhalen. Een administrateur heeft, net als jij, passie voor zijn vak en voert dit met liefde voor je uit. Zodat jij je kunt richten op het ondernemerschap.

Administratie voeren is een vak

Administratiekantoren hebben het voordeel dat het voeren van administraties en belasting besparen hun kerntaak is. Ze zijn erin gespecialiseerd en hebben alle kennis in huis die nodig is om dit zo goed mogelijk uit te voeren. Ook zijn ze op de hoogte van alle regels en wetten. De medewerkers van administratiekantoren zijn opgeleid voor dit vak en volgen regelmatig cursussen om goed op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Ook hebben zij meestal kennis van de branche waarin jij actief bent, waardoor ze ook bedrijven met elkaar kunnen vergelijken. Hierdoor kunnen ze je ook gericht advies geven, waardoor jouw resultaten nog beter kunnen worden. Bijvoorbeeld door samen te kijken naar de winstmarges die er worden behaald of welke kosten er kunnen worden verlaagd. Een goed administratiekantoor zal er ook voor zorgen dat je zo min mogelijk belasting betaalt. Doordat zij de kennis hierover in huis hebben en weten tot hoever ze kunnen gaan, zonder dat jij risico’s loopt. Hiermee betaalt het administratiekantoor zichzelf terug!

Administratie uitbesteden en toch de kosten laag houden

De kosten voor het uitbesteden van je administratie hoeven niet hoog te zijn. Als je bijvoorbeeld met het administratiekantoor duidelijke afspraken maakt over de aanlevering van de documenten, kun je er zelf voor zorgen dat het administratiekantoor er geen onnodig werk aan heeft. Hierbij kun je denken aan het gebruiken van een facturatietool of het digitaal aanleveren van de inkoopfacturen. En door ervoor te zorgen dat je alles volledig aanlevert betreffende een specifieke periode, hoeft het administratiekantoor niets meer bij je op te vragen en kunnen ze je administratie in één keer afmaken. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Op deze manier kun je de kosten laag houden. En door het uitbesteden van de administratie, kun jij je richten op waar je goed in bent; ondernemen!

Contact

De laatste 2 jaar heeft het Financieel Dagblad ons verkozen tot één van de snelst groeiende in de categorie Klein. Daar zijn wij natuurlijk trots op!